Hvad er den yderste konsekvens af ikke at kunne betale dit forbrugslån tilbage?

By:

Et forbrugslån er jo til, som navnet angiver, ens forbrug, hvor man måske skal bruge en buffer i en periode, hvor der er flere udgifter end ventet.

Men der er også dem, der tager den her slags lån som deres første, fordi de gerne vil leve godt, og fordi de er en god kunde i deres bank og ikke har udgifter, så kan de som regel få sådan et.

De bliver sat ind i, hvad renten er, ÅOP og meget andet, og hvordan de skal betale det lån tilbage.

Oftest kan man jo sætte den slags betalinger af ens lån til at køre automatisk, men derfor skal man stadig selv igangsætte det og holde øje med, at man får betalt det lån – og at man har pengene til det.

Man kan jo forsøge at tage et Ikano lån, om den bank så er ens egen eller ej, ellers kan man jo skifte bank.

Hvordan forvalter du dit forbrugslån?

Vi skal ikke gøre os til herrer over, hvordan du vælger at bruge dit forbrugslån, for du er jo blevet godkendt til at have det, men det kan være farligt at give en uprøvet person så mange penge mellem hænderne.

Så lad os sige, at du absolut ikke kan betale lånet tilbage, og du får måske kun betalt noget af dit lån tilbage, hvad sker der så?

Oftest vil du få rykkere fra banken, og du vil måske med tiden blive indkaldt til et møde angående, hvad man kan gøre ved din gæld og lægge en konkret plan for den tilbagebetaling.

Er du helt langt ude og har en stor gæld, der spænder ben for dit videre i livet, så kan man i nogle tilfælde sløjfe sådan en gæld.

Men man kan også risikere, at hvis du dør, så gør gælden videre til de efterladte, som så skal vælge at sige nej til arven, fordi der er flere udgifter end værdi i dit bo.

Posted in: Forbrugslån