Her er en sikkerhedsguide til biler

By:

Den kommende sikkerhedsguide i denne artikel er ikke en guide, der gælder specifikt til din bil, da vi for det første ikke ved, hvad du kører i, men dernæst ville skriveriet her også blive for langt.

Dette er derfor en overordnet forklaring til, hvad du skal huske at kontrollere, når du skal ud at køre bil.

Nogle af tingene er bare praktiske at tjekke efter og kan gavne dig på både kortere og længere sigt, mens andre direkte er lovkrav for, at du har tjek på de ting.

Vi beskriver det følgende i vilkårlig rækkefølge, men vi anbefaler, at du tjekker det hele efter, som det passer dig bedst.

Det smarte er altid at se efter, om der er benzin/diesel/strøm nok på bilen, så du ikke risikerer pludselig at gå i stå ude på en landevej langt væk fra en tankstation. Eventuelt kan du have en dunk med brændstof i bagagerummet til at klare et lille nødstræk.

Se også efter, om dækmønsteret på din bils dæk er korrekt og ikke alt for nedslidte. Desuden er det også godt lige at kontrollere, om dæktrykket i alle dækkene er korrekte. 
Slutteligt er det også smart at have et reservedæk omme bag i bilen samt værktøj til at skifte dæk.

Bruger din bil kølervæske, så hav også altid det med til de kolde måneder – og se også efter, om der er sprinklervæske nok.

– Hænger bilen i bremsen?
– Siger den mærkelige lyde?
– Er det ved at tid til service?

Som du nok kan se, så er nogle af tingene, vi har fremhævet i det tidligere noget, som man skal tjekke ved næsten hver kørsel, mens andet er sæsonbetonet, men skriv enten tingene ned eller udskriv denne artikel, så det efterhånden sidder på rygraden af dig, hvad du skal se efter.

Og ellers må du have en god køretur i din bil, hvor end du har købt den, hvilket jo kunne være på Biltorvet.dk.

Posted in: biler